Week van de onbelemmerde liefde

6 - 12 mei 2019

Het is lente. Een nieuw begin, nieuwe groei.
Doe jij mee om liefde in jouw leven alle vrijheid te geven?  Om deze lente te ontkiemen en te groeien zodat jij in alle liefde echt kunt gaan bloeien?

Hoe zou het zijn om lief te kunnen hebben vanuit innerlijke vrijheid? Onbelemmerd liefhebben. Om de vreugde te voelen dat je in verbinding mag laten ontstaan wat er wil ontstaan. Om in je relatie met de ander zowel nabijheid als afstand te voelen en daar vreugde in te ervaren? Om in alle rust de natuurlijke ademhaling van je verbinding te kunnen volgen? Om weliswaar intense liefde te voelen voor elkaar en tegelijkertijd te voelen dat je nog nooit zo diep in verbinding met jezelf hebt gestaan? Om jezelf als kompas te kunnen gebruiken en te merken dat dit precies goed is, ook in jullie verbinding?

Dit voelt fantastisch. De vrijheid om vreugde te voelen in alles wat er is. De liefde voor jezelf te voelen, en tegelijkertijd de diepe liefde voor de ander. Te voelen hoe in het contact beider behoeften en beider verlangens steeds meer synchroon gaan lopen. Behoefte en verlangen naar zowel naar autonomie als naar de overgave aan de verbinding. Om te voelen dat je alle angst en alle weerstand meer en meer los kan laten en in een natuurlijke stroom terecht komt. In mijn ervaring is dit de mooiste basis van waaruit ik kan leven en mezelf aan de wereld kan geven.
De weg hiernaartoe was op zijn zachtst gezegd niet altijd makkelijk. Dat is deze weg nog steeds niet altijd. Er zijn altijd momenten waarop ik merk dat er angst en belemmerende patronen geactiveerd worden om op een nog dieper niveau te erkennen, te voelen en los te laten. Dat kan gepaard gaan met intense pijn en verdriet. Met hevige weerstand en oude boosheid. Maar mijn verlangen is groot en dus ga ik deze weg. In acceptatie van alles wat voorbij komt. In een constant zoeken naar wat liefdevol voor mezelf is op welk moment.
De weg naar onbelemmerd liefhebben ligt vol met obstakels. Wat kunnen relaties toch ingewikkeld voelen. Je hebt elkaar lief, je voelt zoveel liefde, en tegelijkertijd wordt ieder flintertje angst in je gewekt, uitvergroot, wakker gemaakt.

  • Angst om niet goed genoeg te zijn.
  • Angst om de liefde die je ervaart weer te verliezen.
  • Angst om jezelf te verliezen in de relatie.
  • Angst om teveel te zijn, te weinig, teleur te stellen.
  • Angst om niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen.
  • Angst om te voelen wat je voelt, te willen wat je wilt.

Onbelemmerd liefhebben betekent in eerste instantie jezelf liefhebben. Alle aspecten van jou. Je kracht, je angst, je vrijheid, je belemmeringen. Je licht en je schaduw. Vanuit een diepe liefde voor jezelf kun je de ander liefhebben om wie hij of zij is. Dan hoeven jullie niet meer aan elkaars verwachtingen te voldoen, maar kun je echt helemaal jezelf zijn en daarmee een verrijking voor elkaar.

Onbelemmerd liefhebben betekent in eerste instantie jezelf liefhebben.

Het is niet zozeer dat liefde voor jezelf het belangrijkst is, maar het is je uitgangspunt. Juist omdat de weg naar jezelf vaak moeilijker vinden is dan de weg naar buiten, naar de ander, is het belangrijk om bij jezelf te beginnen. Om te leren jezelf als kompas te gebruiken in je relatie met een ander. Contact en verbinding met anderen is voor ons mensen van levensbelang. Juist vanuit de liefde voor jezelf ben je in een liefdevolle verbinding met een ander.

In de week van 6 tot 12 mei neem ik je een week lang mee in alle aspecten van liefde voor jezelf en liefde in relatie tot een ander.
Hoe je onbelemmerd kunt liefhebben en hoe de wisselwerking tussen alles in jezelf en alles tussen jou en de ander loopt. Ik ga praten met mensen die op hun eigen manier ook op zoek zijn naar het contact met onvoorwaardelijke liefde in zichzelf, maar ook in relaties. Ik duik in liefde en verlangen, in liefde en seksualiteit, in liefde en keuzes maken, in liefde en het doorbreken van patronen, in liefde en schaduwdelen, in liefde en vrijheid, in liefde en je hart volgen….

Deze week ga ik mijn eigen nieuwsgierigheid volgen, maar vind ik het ook heerlijk om door jou geïnspireerd te raken door jouw vragen en verhalen. Het is de bedoeling om elke dag minstens één livestream te geven in een aparte, besloten Facebookgroep. In deze livestream kan ik dieper ingaan op een bepaald onderwerp, alleen of in gesprek met iemand die me inspireert, of ik ga in op vragen die er bij jou leven. Ik geef ook een aantal visualisaties mee die je kunt gebruiken om zelf nog dieper in jouw liefde te duiken. En uiteraard ga ik schrijven over wat er gezegd wil worden, ook persoonlijke verhalen. Ik stuur elke dag een mail met inspiratie om de dag mee in te gaan. Ik zal ook met mijn kaarten werken.
Jij mag zelf weten hoe je er deze week bij wil zijn. Misschien alleen met je intentie en je energie, misschien door alles lekker in je op te nemen, misschien ook door actief deel te nemen en jezelf en jouw verhaal zichtbaar te maken. Alles mag, niets moet.

Doe je mee? Jouw financiële investering in deze week is € 18,50. Jouw tijdsinvestering is aan jezelf. Ik ga er helemaal in, ik vind het heerlijk om jou daar te ontmoeten.

Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.